Marius Radu, președintele Asociaţiei Dianoia, a fost invitat de Centrul Creștin Aletheia să expună lucrările expoziţiei „ A opta dimineață…ꞋꞋ în cadrul editiei a 6-a evenimentului anual Sărbătorește românește organizat de departamentul de tineret.
Expoziţia (cu vânzare) poate fi vizitată în perioada 25 februarie – 12 martie 2023, în sala de evenimente a Centrului Creștin Aletheia, B-dul Liviu Rebreanu nr. 165, în intervalul orar 9:00 – 16:00.
O parte din fondurile adunate vor fi donate proiectului caritabil „Împlinește-ţi visul” prin care Centrul Creștin Aletheia susţine visurile tinerei generaţii.
Descriere expoziţie:
Când Dumnezeu-Elohim a zis „să fie lumină”, nu s-a făcut doar lumină, ci întregul plan a toată Creația, s-a revelat ca frumusețe, intens, colorat, simetric, surprinzător, nemaivăzut, perfect.
În toate cele șase zile ale Creației, în ordinea și sistematica ei, frumusețea spiritului suprem și-a destăinuit creativitatea, rigoarea și consistența, arătându-se în frumusețea de negrăit a toate.
Apoi, când totul era desăvârșit, când toate erau la locul lor și deci, foarte bune, Creatorul și-a început odihna activă a contemplării, desăvârșirii frumuseții, într-un continuu dialog cu adevărul, dreptatea și cu omul, într-o încununare ființială și dialogică. Și iată că, în cel mai firesc și clar parcurs mai vine o seară și o dimineață… erau zorii celei de-a opta zi.
Această zi, a opta, se deschide ca începutul drumului sinuos al copilăriei de școlar pentru omul-creatură care începe să descopere încetul cu încetul miracolul frumuseții, cu gura căscată de extaz, agonizând de bucurie și mut de uimire în fața inefabilei noutăți, nu-și poate găsi cuvintele la vederea impunătoarei imensități perfecte a Creației ca întreg. Se pleacă umil, copleșit de întrebări și dileme fără ieșire, se recunoaște neputincios în rolul de căutător fără noimă și rigoare în nimicnicia efemerului în care se zbate încătușat, dar își înțelege libertatea limitată în care, el învățăcelul Maestrului Creator, are îngăduința de a copia gesturile, stările și apropierea de perfecțiune. Atunci, uneori, câte odată, unora, deși îi iubește egal, intens și real pe toți, unora le deschide mai larg fereastra frumuseții, altora pe cea a cunoașterii sau chiar pe cea a geniului, ca răspuns la frământări, durere, boală, moarte… însă, arde de iubire la fel pentru toți, îi vrea pe toți la sine.
Toate sunt verificate, perfecte, în cei mai optimi parametri încă de la începuturi, dar, mai întreg, mai explicit, mai clar, din dimineața celei de-a opta zile.